Să fiu sinceră nu știam nimic despre cartea aceasta înainte să o primesc.Dar știam ca mă pot baza pe cei de la Trei,așa că eram convinsă că e ceva bun.

Povestea are  un decor aparte, care pe mine m-a atras.

Cartea incepe destul de confuz,iar primul capitol o prezintă pe Lumikki,personajul principal.Această este o fată puternică din toate punctele de vedere.Nu se îmbracă cu haine care să atragă atenția,nu folosește parfumuri puternice și știe cum să se facă nevăzută.

Lumikki găsește într-o debara a școlii pe franghie bacnote ude .De câte 500 de euro.Apoi ii vede pe unul dintre colegii ei ieșind mai apoi cu un ghizdan mare din acea sală.Îl urmărește și realizează că el si cu încă alți doi colegi,Kasper si Elisa furaseră bani.

Lumikki ajunge să afle povestea completă:cu o seară înainte,Elisa a organizat o petrecere.La miezul nopții un sac misterios se află in curtea sa așa că se duce să vadă ce în el.Înăuntru,erau grămezile de bani.

Apoi toți patru realizează că cineva avea nevoie de banii acea, mai ales ca nu se aflau în cantitate neglijabilă.Astfel află că tatăl Elisei nu este un polițist prea bun,dar nu înainte de a fi fugărită si împușcată.

În final,Lumikkie reușește săa de de căpat poveștii,lăsându-te pe gânduri.Cartea m-a atras usor datorita decorului pe care l-a conturat,acțiunea având loc in țările nordice(oops am uitat exact țara).Nici nu aveai cum s-își dai seama care va fi sfarșitul romanului,capitolele aducând mereu noi turnuri de situație.

Summed up Roșu ca sângele este clar o carte pe care merită să dați banii.

 

Voi ce mai citiți?

 

 

Reclame